Translate

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ούτε η Κλεοπάτρα...

Άλλαξα χρώμα.  Βρώμισα.  Αγνώριστη θα γίνω.  Και, δε το είδα μόνο εγώ...το είδε κι η άλλη. Της το πε κι ο σοβαρός. Οπότε, Λούση, την έχεις άσχημα. Θα σε πλύνουν.

Εγώ αυτό το πλύσιμο, καθόλου δε το θέλω, ούτε να το βλέπω, ούτε και να το κάνω. Δε θέλω ρε φίλε νερά κι απόνερα και σαπούνια πάνω μου. Κρυώνω και στάζω...Αργεί και το στέγνωμα...χάλια, χάλια.

Το κατάλαβα εγώ όταν μπήκα στο μπάνιο κι έκλεισε η ξανθιά την πόρτα. Κοίταξα λίγο περίεργα κι έκανα να φύγω αλλά άκουσα κάτι νερά που τρέχανε και κατάλαβα. Μπάνιο εν όψη. Φτου και ξαναφτού.

Με πήρε αγκαλιά και μ' έβαλε στη μεγάλη μπανιέρα. Ω! του θαύματος, η μπανιέρα ήταν γεμάτη με ζεστό, υπέροχο νερό που μου σκέπαζε και τα πόδια. Σήκωσα την ωραία μου ουρά να κάνει κατάρτι.

Ήπια λίγο νεράκι, χάλια ήταν. Η δικιά μου με χάιδευε με κάτι σαπούνια για ωραίο δέρμα σκύλων, δώστου και ξαναδώστου για να γίνω πάλι λευκή, όπως παλιά. Μ' άφησε εκεί σαπουνισμένη γιατί έτσι έλεγαν οι οδηγίες του σαπουνιού της, πέσαμε στο γνωστό manual junkey.  Το 'πε η συσκευασία, έτσι θα γίνει!!!

Μούλιασα, χαλάρωσα, ζάρωσα, ήπια νερό με σαπούνι, αηδίασα εντελώς και αποφάσισα να βγω πια από τη μπανιέρα. Ναι, καλά. Πού πας καλέ; Τελείωσε το μπάνιο; Όοοοοοχι! Έχουμε άλλο τόσο, γιατί λούσιμο κάναμε; δε κάναμε!!!! Άντε να λούσουμε και το κεφάλι που ήταν το βρωμερότερο όλων των άλλων σημείων.  Φρίκη, μαυροκέφαλη ήμουν και δε το ξερα. Μ' έλουσε, μου έκανε μασάζ στο κεφάλι, στη μουσούδα, στο σαγόνι, στο μουστάκι και λίγο στ' αυτιά. Μαύρισε το νερό της μπανιέρας λέμε τώρα...

Κάποτε, ήρθε η ευλογημένη ώρα και τελειώσαμε.  Με πήρε αγκαλιά σε τεράστια ΔΙΚΗ ΜΟΥ πετσέτα, με σκούπισε, μ' έτριψε να φύγουν τα πολλά νερά και μ' άφησε κάτω. Στο χαλί. Που ήταν στεγνό. Τώρα είναι βρεγμένο. Σούρθηκα παντού, σε χαλιά, χαλάκια, πετσετάκια, προβατάκια, ότι είχαμε πρόχειρο και καλό για να στεγνώσω. 

Όταν ξανάρθε η γούνα στα κανονικά επίπεδα υγρασίας για την εποχή (ναι, βλέπω τον ΚΑΙΡΟ κάθε βράδυ στο ΣΚΑΙ, με τη Χριστίνα Σούζη), τότε λοιπόν, πήγα να με δω στον μεγάλο καθρέφτη γιατί δεν έχουμε μικρό στο σπίτι της ψωνάρας. Οπτασία! Θεά! Παγωτό καϊμάκι λέμε τώρα! Τι μπάνιο έκανα ρε παιδιά;  Ούτε η Κλεοπάτρα ! Ποιό γάλα γαϊδούρας και χαζά...εδώ μιλάμε για την τέλεια θερμοκρασία με το τέλειο σαπούνι και ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΜΕΝΑ !!!!

Αποφάσισα να τσουλιέμαι κάθε μέρα με τη φίλη μου την Έρζα στα χόρτα και στα χώματα της πλατείας για να ξαναμαυρίσω και να ξαναμπανιαριστώ. Και στα πεζοδρόμια θα τσουλιέμαι και στους δρόμους. 

Τέτοιες πολυτέλειες δε τις έχεις κάθε μέρα!!!!  

Ευτυχώς δε ζει η Κλεοπάτρα να με δει....Θα έσκαγε απ' το κακό της!!!!